Figurit Homepage

De Picoo starter set

De Picoo starter set is ideaal voor gezinnen met kinderen. Met 4 Picoos en 5 spellen kun je meteen van start en lekker spelen!

De Picoo starter set

In de starterset

  • 4 Picoos
  • 5 Picoo spellen
  • 4 helperkaartjes
  • 2 USB-C kabels
  • Handleidingen

De spellen

  • Bliksemsnel
  • Mollenmania
  • Zombierun
  • Verstoppertje
  • Kaleidoscoop

Meer nodig? In de webshop kun je je starter set uitbreiden met extra Picoos, oplaadkabels of een voedingsadapter. Of kies extra spelletjes voor nog meer speelplezier!

De vijf games in de starter set

Bliksemsnel

Eén speler krijgt “de bliksem”. Zijn of haar Picoo wordt rood en gaat trillen. De andere spelers moeten de bliksem afpakken. Dit doen ze door dicht in de buurt te komen; dan springt de bliksem automatisch over. De speler die de bliksem heeft als de tijd om is, wint.

Mollenmania

In dit spel zitten er mollen verstopt! Je vindt ze door kaartjes te scannen. Zit er een mol? Dan gaat je Picoo trillen. Geen mol? Gauw verder zoeken, want als je geen mol vindt voor de ronde voorbij is lig je uit het spel. Wie de laatste mol vindt, wint.

Kaleidoscoop

Picoo laat een kleurenreeks zien. Onthoudt ’m goed, want je moet de kleuren nu in de juiste volgorde gaan scannen! Heb je het goed? Dan wordt de kleurenreeks een graadje moeilijker!

Verstoppertje

Picoo wijst aan wie de zoeker wordt, de andere kinderen verstoppen zich. Daarna helpt Picoo bij het aftellen en geeft de zoeker een seintje dat zij mag gaan zoeken! Picoo houdt bij wie er al gevonden is en wanneer het spel afgelopen is.

Zombierun

De Picoos wijzen random één speler aan als zombie. De zombie kan andere spelers met het zombie-virus besmetten, door dicht in de buurt te zijn. Ben je een zombie geworden? Dan kan jij ook andere spelers in zombies gaan veranderen! Als aan het einde van het spel alle spelers zombie zijn, winnen de zombies. Als er één of meer gewone spelers over zijn, winnen de gewone spelers.

Hoe start ik een spel?

Laad de Picoo’s op voor het spelen.

Zet alle Picoo’s aan door op de knop te drukken.

Scan de kaart van het spel dat je wilt spelen en wacht tot alle Picoo’s wit worden.

Klik op de knop van de Picoo waarmee het kaartje gescand is om het spel te starten.

Wat ouders en kinderen zeggen over Picoo

Moeder van 3 kinderen

“We hebben Picoo vanmiddag voor het eerst gespeeld. Onze drie jongens zijn super enthousiast! We vinden het echt allemaal heel erg leuk!”

Luuk, 9 jaar

“Nu kan ik eindelijk écht tikkertje spelen met mijn vrienden!" (Luuk zit in een rolstoel).

Moeder van 2 kinderen

“We hebben veel plezier met de Picoo’s! In het bos, op straat en in het donker . De buren en de juffen worden er in geuren en kleuren over verteld door onze kids.”

Overtuigd dat Picoo super gaaf is?