Figurit Homepage

Bewegend leren: koppel je eigen lesstof met Picoo!

Eindeloos variëren met bewegend leren

25-05-2023

We hebben iets nieuws voor scholen! Bewegend leren was al mogelijk met Picoo met de educatieve spellen Tafelspeurtocht, Getallenrij en Quizstafette.

Maar bij onze nieuwste educatieve spellen - Dubbelop, Triade en Linieloop - zijn we nog een stapje verder gegaan: deze spellen kun je koppelen aan de eigen lesstof! Je bepaalt zelf de inhoud van het spel én de leerlingen krijgen een hoop beweging. Zo kun je eindeloos variëren met bewegend leren!

Dubbelop

Zoek de juiste combinaties bij elkaar! In Dubbelop oefenen spelers individueel de lesstof terwijl ze in beweging zijn, bijvoorbeeld landen & hoofdsteden, sommen & uitkomsten of afbeeldingen & Engelse benamingen.

Triade

Welke 3 kaartjes horen bij elkaar? In Triade strijden twee teams in estafettevorm tegen elkaar. Welk team vindt als eerste alle combinaties? Bijvoorbeeld kloktijden op verschillende manieren geschreven of het matchen van breuken, percentages en decimalen.

Linieloop

In Linieloop oefenen spelers individueel de lesstof terwijl ze in beweging zijn. Scan de reeks quizkaartjes in de juiste volgorde. Bijvoorbeeld een tijdlijn, een reeks getallen of letters.

Maak je eigen quizzen

Voor Dubbelop, Triade en Linieloop hebben we de Picoo Smartsleeves ontwikkeld. Hierin plaats je een quiz, waarna de leerlingen de juiste combinaties of volgorde van een reeks moeten scannen. Kies een bestaande quiz óf maak je eigen quiz via de template.

Naar de quizzen

Regelmatig voegen we op de Picoo quizzen pagina nieuwe Picoo quizzen toe en uploaden we quizzen van andere leerkrachten.

Probeer het zelf!

Heb je nog geen Picoo set, maar wil je het een keer proberen met je klas? Huur dan een set en ervaar zelf hoe enthousiast de kinderen van deze vorm van leren worden! Vink bij je reservering ‘inclusief EDU spellen’ aan en ontvang gratis een selectie van educatieve spellen bij je huurset.

Meer over Picoo huren